WINO, kiedy daje zdrowie



Lubię wypić wino od czasu do czasu. Lecz, współczesne media nie propagują zdrowej formy  konsumpcji tego trunku.
O co biega? Już wyjaśniam.

Aby, wino poprawiało ukrwienie i trawienie, konieczne jest dodawanie czystej, źródlanej wody w proporcji 30:50 czy 50:50. Wody dodaje się zwykle mniej w stosunku do pojemności wina. Picie trunku bez domieszki wody, powoduje niekorzystne działanie w ciele ludzkim, co prowadzi do wysuszania się soków organicznych w ludzkich tkankach i do utraty sił witalnych. I o tym należy pamiętać. 
Możesz spożywać pokarmy BIO, a nieznajomość zasad picia wina, może zniweczyć plan zdrowego odżywiania się i doprowadzać do chorób. Możesz pomyśleć, że wypicie wody przed spożyciem wina lub po jego wypiciu, będzie tym samym, lecz niestety, nie. 

Zdrowie to cenny dar, o który należy dbać z bezwzględną starannością, a upijanie się nie pomaga w tym.

Jeśli, chodzi o mnie, mieszam wino z winogron z wodą w proporcji  50:50 i dodaję do lampki dwie kostki lodu. Wino smakuje fenomenalnie! :) Pomimo dolania wody, nie traci zbyt swojej mocy :)

Można pić je podczas obiadu czy po kolacji, lecz radzę nie przekraczać dziennej dawki spożycia, jak 2 lampki. 

Donata Jabłońska






Komentarze