Lubię wypić wino od czasu do czasu. Lecz, współczesne media
nie propagują zdrowej formy konsumpcji tego trunku.
O co biega? Już wyjaśniam.
Aby, wino poprawiało ukrwienie i trawienie,
konieczne jest dodawanie czystej, źródlanej wody w proporcji 30:50 czy 50:50.
Wody dodaje się zwykle mniej w stosunku do pojemności wina. Picie trunku bez
domieszki wody, powoduje niekorzystne działanie w ciele ludzkim, co prowadzi do
wysuszania się soków organicznych w ludzkich tkankach i do utraty sił witalnych. I o tym należy pamiętać.
Możesz spożywać pokarmy BIO, a nieznajomość zasad picia wina, może zniweczyć plan zdrowego odżywiania się i doprowadzać do chorób. Możesz pomyśleć, że wypicie wody przed spożyciem wina lub po jego wypiciu, będzie tym samym, lecz niestety, nie.
Możesz spożywać pokarmy BIO, a nieznajomość zasad picia wina, może zniweczyć plan zdrowego odżywiania się i doprowadzać do chorób. Możesz pomyśleć, że wypicie wody przed spożyciem wina lub po jego wypiciu, będzie tym samym, lecz niestety, nie.
Zdrowie to cenny dar,
o który należy dbać z bezwzględną starannością, a upijanie się nie pomaga w tym.
Jeśli, chodzi o mnie, mieszam wino z winogron z wodą w
proporcji 50:50 i dodaję do lampki dwie kostki lodu. Wino smakuje
fenomenalnie! :) Pomimo dolania wody, nie traci zbyt swojej mocy :)

Donata Jabłońska
Komentarze
Prześlij komentarz