Spożywanie mięsa. Czy słuszna droga?


Niejedzenie mięsa przynosi wiele korzyści dla zdrowia. Wiesz to już po moim wcześniejszym wpisie. Stan organizmu wraca stopniowo do równowagi, ponieważ jada się sporo warzyw i owoców, a nowa dieta sprawia, że człowiek  poczuje się z czasem lepiej w swojej skórze. Nie trzeba jeść na okrągło soi. Białko jest w wielu roślinach, na przykład w pokrzywie oraz w warzywach. Wegetarianizm dostarcza wielu witamin i  mikroelementów, wbrew pozorom. Lecz, by czuć się fit :) trzeba powrócić do roślin dziko rosnących. Energetyka powraca  wówczas do równowagi, a wraz z nią praca ciała fizycznego. Zerknij, co mogłoby znaleźć się na Twoim talerzu :)


Wybierz wegetarianizm. To słuszna droga dla Ciebie. Unikniesz wielu chorób.
                                 
Oto wizualne przykłady dań :)
Pasty z kasz i sera białego z dodatkiem dzikich przypraw z łąki, jogurtu naturalnego i olejów tłoczonych na zimno, cebuli i czosnku...
 
Sałata z sera feta lub mozzarelli, cebuli, pomidorów sałat zielonych, liści mniszka lekarskiego, czarnej oliwki i oliwy z pestek winogron, z dodatkiem ziół i octu jabłkowego własnej roboty.
Rodzynki, migdały, truskawki, wiórki kokosowe, jeżyny i banan w soku owocowym z dodatkiem miodu z pasieki :)
Zupa z dyni z domowego ogródka
Owoce (winogrona, jabłka, banany...)
Herbata liściasta z dodatkiem mięty lub liści czarnej porzeczki i miodu 

Zadbaj o siebie. Nie warto wierzyć na słowo naukowcom i tabletkowym zaleceniom lekarzy. Natura sprzyja człowiekowi od tysiącleci :) Zwyczajnie jej zaufaj!
Zastosuj w kuchni przyprawę w postaci bylicy pospolitej (wspomaga oczyszczanie energetyczne), bluszczyka kurdybanka, tasznika pospolitego (ostry smak) oraz rdestu ostrogorzkiego.

Komentarze